Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Сдружение “Контемпора” е създадено, за да подпомага млади и утвърдени, местни и международни артисти като предоставя пространство за експерименти в полето на съвременните изкуства.

Дейностите на сдружение “Контемпора” са фокусирани главно върху организирането на резиденции в сферата  на визуалните изкуства, театър, танц, кино, музика, литература, теория на изкуствата и др. 

Организацията работи активно в посока подпомагане на младото поколение артисти, осигурявайки им условия за пълноценен обмен на знания и опит по време на резиденциите, както и частично или пълно покритие на продукционни и логистични разходи.

Сдружението цели да развие широка мрежа от професионални и дебютиращи артисти, неправителствени организации, образователни и културни институции. 

“Контемпора” разчита на множество съмишленици и приятели, които подкрепят и подпомагат дейностите и.

Членовете на сдружение “Контемпора” са хора с общи интереси в областта на съвременното изкуство и участват активно в културната сцена. Мисията им е да създадат платформа за изследвания и експерименти за международни и български артисти, която да развива и обогатява съвременната художествена сцена.